perjantai 17. tammikuuta 2014

Vauvateema jatkuu

Pikku näpertelyä tälle illalle: tein tuttipulloja fimomassasta, hamahelmistä ja pumppusaippuapullon letkusta. Ensin muotoilin massasta palloja ja pallosta kuvassa näkyviä pötköjä. Litistin vähän toisesta päästä, että muistuttaa enemmän tuttia. Paistamisen jälkeen katkaisin kannan veitsellä sopivaksi.

Katkoin letkusta sopivia pätkiä, halkaisin hamahelmen puoliksi pullon korkiksi. Työnsin tutin helmeen paikoilleen. Hankalinta oli saada korkit liimattua pulloon. Parasta olisi varmaan ollut pikaliima, mutta sitä ei nyt ollut.


Tuttien aiheita

Tuttipulloja. vähän vinksallaan sinne tänne. Kuvassa myös pari säilytyspurkkia samasta letkusta.

Äidin kampauspöydälle tuli myös purnukoita

Vielä lisää päivitystä: tein hoitolaukun vaunuille. Pohjana oli tulitikkuaskin ulkokuori. Sillä tavalla sain saman leveyden kuin vaunuissa. Vuorsin laukun sisältä sinisellä maalarinteipillä ja päältä samalla punaisella kankaalla kuin vaunut. Hihna on punaista nauhaa, jonka käsittelin rispaantumisenestoaineella (sanahirviö). Niin se ei purkaannu ja samalla siitä tuli jäykempi. Samaa ainetta laitoin laukkuun muutenkin. Napit ovat tarroja.

Vaunujen rengasviriteltmä on nyt tehty korkista. Sahasin korkista renkaat, maalasin valkoiseksi ja tein tussilla mustat keskustat. Kori on läpinäkyvää muovia taiteltuna laatikoksi, siinä hopeatussilla piirretty "rautalanka".

Hoitolaukussa on tietenkin vaippoja, varavaatteita ja tuttipulloja.

3 kommenttia:

 1. Ihana blogi!

  Tulin kysymään ihan varta vasten, että paljonko tuollaisesta Lundby Stockholm -kartanosta voi pyytää? Hankin neljä vuotta sitten tuollaisen nukkekodin tarkoituksena aloittaa nukkekotiharrastus, mutta en ole neljässä vuodessa saanut aloitetuksi ja ajattelin myydä nukkekodin pois. Tapetit ovat aika kälyiset ja yksi ikkunanpoka on vääntynyt, joten muutoskohteeksi se sopisi hyvin. En vaan tiedä millä hinnalla sitä lähtisin kaupittelemaan, ja olisin kiitollinen vinkistä. :) Kalusteita ei ole.

  VastaaPoista
 2. Kiitos!

  Se hinta riippuu niin talon kunnosta. Hyväkuntoisena voi varmasti pyytää yli satasen, mutta jos talo on kulunut niin sitten vähemmän.. Itse arvostan tässä talossa just sitä että se on alkuperäisessä kuosissa enkä meinaa mitään pintaa muuttaa. Mutta se on niin tapauskohtaista. Facebookin Nukkekotikirppis-ryhmässä olis varmasti halukkaita ostajia. Vaikka huutokaupalla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos infosta! :) En tiennyt kyseisestä ryhmästä, täytyy pistää vaikka sinne myyntiin kunhan saan nukkekodin kuvattua.

  VastaaPoista