torstai 16. tammikuuta 2014

Kirjahylly 1970-luvulta

Hui tätä luovuuden tulvaa. Pakko takoa silloin kun rauta on kuumaa ja nyt se tuntuu olevan. Kiitos vain miehelleni, kun sahaili minulle määrämittaisia pätkiä Bilteman tikuista. Aloin toteuttaa 70-lukulaista kirjahyllyä, jota olen hautonut mielessäni jo tovin. Kyllä se totta on, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tämä oli melkein kuin olisi legopalikoista latonut kasaan. No, oli muutama mutkakin matkassa, mutta se kuuluu asiaan.


Perustarvikkeet. 6 kpl 14 cm pitkää tikkua ja noin 50 kpl 4 cm pitkiä pätkiä ja puuliimaa. Tuo sininen matto on kyllä mainio apu, koska sen avulla voi mm. tarkistaa että osat tulevat suoraan.

Tässä on runko. Mallina on kotonani edelleenkin olevat kirjahylly.
Taustan liimasin balsalevystä

Sitten levensin alaosaa yhden tikkusatsin verran ja liimasin sokkeliksi myös tikunpätkiä
  
Balsasta hahmottelua oviksi ja laatikoiksi
Maalasin kirjahyllyn osat akryylimaaleilla. Sekoitin ruskeaa ja sinapinkeltaista ja ohensin vedellä. Väristä tuli aika lailla sellainen kuin halusinkin. 

Peiliä baarikaappiin ja lasioviseen kaappiin. Peili on pleksiä jota olen joskus ostanut Nukkekotikirppikseltä
Kaivelin korunosia ja löysinkin onneksi jotain vetimiksi. Halusin ehdottomasti kultaiset vetimet. Neliöt olisivat olleet parhaat, mutta sellaisia ei nyt löytynyt. Mutta parista osasesta sain onneksi 8 vedintä ja vielä avaimenreiän yhdestä leikkaamalla.
Valmis hylly. Vasemmalla on siis baarikaappi ja oikealla on lasiovinen kaappi. Niiden saranat on tehty pahvista. Alaosan kaapit ja laatikot eivät tällä hetkellä aukea. 

 Nyt tätä pitäisi sitten alkaa täyttää kaikenlaisella 70-luvun hittitavaralla. Ainakin tietosanakirjasarja tarvitaan. 

6 kommenttia:

 1. Onpa hieno kirjahylly! Ehdottomasti kyllä vaatii tietosanakirjasarjan hyllylle ;)

  VastaaPoista
 2. Upea hylly! Tietosanakirjat sopisivat tuohoin kuin nakutettu =)

  VastaaPoista
 3. WAU! Upea hylly! Minusta 70-luku on yksi sisustuksellisesti hienoimmista vuosikymmenistä vahvoine väreineen ja kuoseineen :-)

  VastaaPoista
 4. vau, ihana.mulla on 1:1 makkarissa melkein samanmoinen

  VastaaPoista
 5. Upea hylly. Meilläkin oli tuollainen hylly, kun olin lapsi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kiitos. Siitä helppoa tuo 70-luku on että asiat oli kantti kertaa kantti,, ei turhia koukeroita. Kiitollista toteutettavaksi minikoossakin. Mutta niitä koriste-esineitä nyt tarvittais. Mietintämyssy päähän taas. :)

  VastaaPoista