sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Isän muodonmuutos

Stocholmin iskän ulkonäkö ei oikein vetoa minuun. Liian lapsellisen näköinen. Päätin kokeilla tuunata isää vähän.

Before-kuva

Sitten iskä joutui kelteisilleen. Hieman nolona..

Ensin tein farkut. Kangas on leikattu vanhoista farkuista, kivan ohutta ja pehmeää. Samoista farkuista sai vyöhön soljen. Vyö on jotain kernin tyylistä. Fray stay on aivan ehdoton hankinta pikkuvaatteiden tekoon.

Olen tehnyt monet housut tällä itse kehittelmälläni tyylillä. Eli ensin leikataan kumpaankin lahkeeseen kangas. Reunat käsitellään fray staylla. Sivusaumat ommellaan haaroihin asti. Vyötärö leikataan sopivan korkuiseksi ja muutenkin voi muotoilla yläosaa paremmaksi, tehdä esim liimalla vekkejä. Housut liimataan vyötäröstä kiinni, päälle liimalla vyö, vyönsolki ja vyön lenkit.

Paidan aineksia
Tässä vähän mallia millaisista osista paita muodostui. Ompelin vain sivusaumat, kaikki muu on kiinnitetty liimaamalla. Hihat tein kynän avulla irto "putkiksi" jotka liimasin hihan aukkoihin. Pikku napit on muistaakseni tilattu Doloresista.
Valmis iskä. Aikamoinen karvanaama tuli =)
Liimasin isän tukkaan ja naamaan tekohiussilppua hiuksiksi ja parraksi ja viiksiksi. Rintakarvojakin pilkistää vähän paidan alta. Kun liima on kunnolla kuivunut, siistin ylimääräiset karvanpätkät pois. Ei ole vieläkään ihan mun makuun mutta saa nyt ainakin jäädä vielä asumaan perheensä luona.

2 kommenttia:

  1. Wow...Taisi tulla Ringo Starr'n näköinen! ;)

    VastaaPoista
  2. No wautsi! Kylläpä onkin nyt miehistynyt. Totta, nämä on hiukan lapsekkaan oloisia, mutta eipä, eipä enää. Vaatetuskin on upea!

    VastaaPoista