keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Minnaljungat ja muutakin vauvalle

Viimeinen "lomapäivä" ennen opiskeluraadannan alkua meni vauvanvaunujen tekoon. Kun ei tiedä milloin pienokainen putkahtaa maailmaan, niin on pakko varautua. Enkä tietenkään muistanut ottaa vaihekuvia. Mulla pitäis ehdottomasti olla erikseen valokuvaaja!

 Materiaalina oli kuitenkin 3 tulitikkulaatikon laatikko-osaa, 2 eri kangasta, punaista nauhaa, rautalankaa, erikokoisia puolipyöreitä tarroja, vähän balsaa, grillitikusta pätkä, pahvia jne... Kaikenlaista sälää mitä romulaatikoista löytyi.

Nukkekotiharrastajien ryhmässä joku lohkaisi hauskasti että Minnaljungat! No se on kyllä ehkä liiankin hieno nimi, mutta olkoot sitten Minnaljungat. Nämä on 70-luvulta ja vähän kolhuiset sen vuoksi. Mutta eivät ole homeessa, aina pidetty sisätiloissa ja vain parilla lapsella olleet jne..

Renkaat ovat kesken, koska loppui voimat. Jatkan sitten joskus niitä..
Vaunujen pohjana on tulitikkulaatikko jonka vuorasin kankaalla sisältä ja päältä. Reunaan liimasin vielä punaista nauhaa siistimään lopputulosta.
Päällä oleva suojapeite on myös tulitikkulaatikosta leikattu. Työntökahva on kuumaliimalla liimattu kopan sisään. Punaisessa tilkussa oli valmiiksi tuollaista pykäreunaa, käytin sitä hyväksi, kun se oli minusta nätin näköistä.

Sisällä on kuosiin sopiva peitto. Vahtistin sitä alta pahvin palalla niin että pysyy vähän koholla. Vaunulelu on ohueen rautalankaan pujotettuja styroxhelmiä. Pienimpiä mitä pussista löytyi.

Kuomu on myös tulitikkulaatikosta. Leikkasin pitkät reunat puolesta välistä poikki ja taivutin laatikon kuomun muotoon. Vähän lyhentelin että tulee suunnilleen sopivan kokoinen. Sitten vuorasin alta ja päältä . Alareunaan liimasin vielä punaista nauhaa. Metalliosat on myös liimattu kiinni. Joskus ostin Tiimarista tuollaisia pyöreitä metallinvärisiä tarroja. Nyt niille tuli käyttöä.
Lähes kaikki on liimattu kuumaliimalla koska se kuivuu heti. Mutta sen vuoksi jäljestä tuli vähän muhkurainen. Nyt käyttäisin ehkä eri liimaa ja odottelisin kuivumista. Rengasosa on tällä hetkellä koottu niin, että molemmin puolin on 2 grillitikunpätkää liimattu ristiin ja nämä rastit on liimattu kiinni balsaneliöön, joka puolestaan on liimattu kiinni vaunun pohjaan. Kaikki on maalattu hopeatussilla. Pahvikiekot on liimattu grillitikkuihin kiinni. Pyörät eivät siis pyöri. Yritin taivutella alaosaa myös rautalangasta, mutta ei ainakaan vielä onnistunut..


Sitten piti valmistautua vauvan tuloon muutenkin. 

Tein hoitopöytään balsasta ja kahvitikusta pikkutason tärkeille tavaroille.
Vaippapaketin ja liivinsuojien sisällä on balsalistaa tukea antamassa. Pyllypyyhepaketin sisällä on pikkupala huopaa. Kaikki on päällystetty kiiltävällä tavallisella teipillä, niin tuli nätti kiiltävä pinta. Vaipat/harsot on valkoista huopaa ja liimattu kuumaliimalla kasaksi. Samoin vaate/pyyhekasat on liimattu kasaan. Neuvolakortti on jo valmiina, taitaapa olla tyttö tulossa. =)

Pinnasänkyyn tein petivaatteet. Pinnasuojus on pitkä suikale huopaa jonka ympärille liimasin sopivaa kangasta.

Sitterin tein taivuttelemalla rautalankaa sopivaan muotoon ja liimasin siihen kankaan. Hihnat on myös tehty liimaamalla. Viimeinkin olen tullut sinuiksi kuumaliimapistoolin kanssa. 

"Kehto se sannoo nirkin narkin,
vauva se sannoo vääkyn vääkyn,
äiti se sannoo voi voi voi,
kuka tuon möllin meille toi"

3 kommenttia:

  1. Ihana setti kuvia <3 ! Minnaljungat on todella hienot!! Niitä on tullut ihailtua kun näin kuvan ensimmäisen kerran tuolla nukkekotiharrastajien puolella :-)

    VastaaPoista