tiistai 14. tammikuuta 2014

Lundby Stockholm -kartano

Tästä olen haaveillut, mutta niitä on ollut harvoin myynnissä. Nyt sattui silmiin myytävänä oleva ja vielä ihan läheltä noudettavissa. Se oli PAKKO saada. Vähän oli epävarmaa toimiiko sähköistys, mutta kun saatiin valot palamaan niin kaupat tuli.


Talo on ehkä vuodelta 1985, koska samanlainen löytyy sen vuoden Lundbyn katalogista. Samassa on myös monia kalusteita, jotka tuli talon mukana. http://www.swedish-dollshouses.com/Peppes%20sida%202009/PDF/lundby%201985b.pdf

Tällaisia tavaroita tuli mukana. Talo on todella hyväkuntoinen, vain muutama kulumajälki lattiassa ja seinissä. Rakkaudella pidetty, niin kuin nukkekodin arvolle kuuluukin

Asukkaitakin tuli mukana. Epäilen että tällä papalla on dementia, kun housut on unohtuneet matkan varrelle. Pappaa ei tunnu haittaavan mutta muu perhe on vähän järkyttyneen oloisia. Pappa löytyy samaisesta Lundbyn esitteestä mutta muut nuket ovat oudompaa sakkia, mutta sain vinkkiä että olisivat tanskalaisia, valmistajana K.E. Mathiasen AB and
Leksam AB. Nukkejen jalat taipuvat.

Kattoikkunahuoneesta tuli lastenhuone. Vaihdoin peitteet, tein maton ja pehmustin tuolin. Vähän mietin noita muovikalusteita, huolinko niitä joukkoon. Onpa ainakin säilytystilaa.

Ikkunaan tein kapan. "Ompelin" kankaan kuumaliimalla ja laitoin grillitikun verhotangoksi.

Kaikki näkyvä kalustus tuli tosiaan talon mukana. Ihania..

Lampunvarjostimen tein Hesen ketsuppikupista (käyttämättömästä =D) Päällystin sen servetillä ja tein reiän johdoille. Seinällä olevan peilinkehyksen sain joskus kaupanpäällisenä Doloreksesta. Peili on pleksiä.

Kylppäri. Tänne oli pakko varastaa Carmenin ja Alberton kalusteet, mutta lupaan että hekin saavat vessansa vielä kuntoon

Hoitopöydän päällä oleva lamppu on läpinäkyvä korkki jonka päälle liimasin samaa kangasta kuin hoitotasolla on.

Hoitopöydästä olen haaveillut ja aikonut tehdä itse mutta nyt ei tarvitse kun sekin tuli talon mukana. Tutti on tehty fimomassasta, hamahelmestä ja halkaistusta pyöreästä helmestä. Vaippapaketti on balsan ympärille liimattua printtiä.

Aamuaurinko paistaa pariovista. Matot ovat vaaleanpunaista plyysiä. 

Pinnasänky on jo paikoillaan vaikkei vauvaa näy. Saa nähdä milloin syntyy

Äitiyspakkaus on jo tullut

Olkkari. Tämä on semmoista Dallas-tyyliä. Kultaa, plyysiä ja kimallusta

Stereot on vähän rikki mutta pian ne korjataan. Mutta aivan ihanat kaiuttimet ja levyjä.

Aurinko paistaa olohuoneeseenkin. Tämä matto on printattu paperille ja liimattu ohuelle kartongille. "Oikea" itämainen matto on hankinnassa.

Tästä tuli ruokailutila. Pöytäliinan laskokset on liimattu kuumaliimalla.

Jouluruuat maistuvat edelleen vaikka joulunpunainen on vaihtunut siniseen

Mattoon löytyi materiaalia tilkkulaatikosta

Kirkasvärinen keittiö auringonpaisteessa

Tein pöytäliinan niin että piirsin pahvista pöydän kannen kokoisen ympyrän ja leikkasin kankaasta sopivan pyöreän kangaspalan. Liimasin pahvin kankaan keskelle. Sitten tein kuumaliimalla laskoksia kankaaseen sinne tänne niin se ei tönötä sivulle vaan laskeutuu nätisti.

Syöttötuolissa puuroannos jo odottaa.. ehtii kyllä jäähtyä. No eipä pala suu.

Koko talo siivottuna
Se vaan on niin ihana! 

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Ihan pikkuisen vaan kade...

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Minäkin oon monet kerrat kuolannut ja kadehtinut toisten kartanoita. Tuntuu uskomattomalta että nyt tuo on tuossa..

  VastaaPoista
 3. OMG! Jos joskus Lundbya hankin niin tällainen on ehdottomasti suosikkini. Kade ollaan täälläkin, mutta ihan positiivisesti. Onnea uudelle kodille! :)

  VastaaPoista
 4. Onnea uuteen taloon! Tätä onkin kiva seurata kun itsellänikin on samanlainen. Minulla on alhaalla valkoiset raput kaiteineen ja ylhäällä nuo koristejutut mustat.

  VastaaPoista
 5. Kiitos. =) Ne kaiteiden ja ovienkin värit on kai vaihdelleet eri vuosina. Tapetit lienee olleet melkein samat aina?

  VastaaPoista
 6. todella hieno, onnea. Ihana nähdä että talo sai huolehtivan ja hyvän kodin. toivottaapi talon myyjät

  VastaaPoista
 7. Kiitos kiitos! Varmasti pidetään kuin kukkaa kämmenellä! =)

  VastaaPoista