perjantai 18. tammikuuta 2013

Parveke ja kuisti

Hyvää iltaa katastrofialueelta. Semmoiselta kuulemma tänään näytti työhuone eikä sinne mukamas mahdu opiskelemaan. Näin sitä käsityötaidetta arvostetaan.

Työn alla on ollut parveke Villa Suloon. Nukkekotiin kuului alunperin lisäosa, jonka katolla oli terassi. Myin sen pois tilanpuutteen vuoksi. Nukkekodin vasemmassa seinässä on kaksi ovea ulos, alas kadotukseen.. Onnettomuuksien välttämiseksi aloin väsätä parvekesysteemiä. Tila on kortilla, joten kovin suurta ei voi tehdä.

Tein liimaamalla sytyketikuista kaksi "laatikkoa" ja niiden väliin pylväät liimaamalla 4 sopivan mittaiseksi sahattua tikkua pylväiksi.

Sitten vähän paikalleen sovittamista.. Alaosaan  tein lattian päälystämällä  sopivaksi sahatuilla sytyketikun pätkillä. Päihin jäi tyhjät kolot. Niihin ajattelin istuttaa jotain kasveja.

Tiimarista ostetuista cocktailtikuista tuli pylväitä kaiteeseen. Onneksi tikut napsahtivat siististi poikki. Kaidepuu on balsalistaa, johon tein kolot pylväitä varten. Liimasin ne paikoilleen pikaliimalla.

Tulevan kaiteen testailua paikoilleen.

Kaiteen yläosa liimattu paikoilleen. Pienet pylvään pätkät ovat mitta-apuna.

Lisää kaiteen osia. Harmillisesti balsa loppui juuri viime senteillä kesken ja jouduin käyttämään huonolaatuista sekundaa osassa kaiteista. Menevät sitten joskus vaihtoon.


Maalausurakan välillä tein jonkinlaisia kasveja vihreästä maalarinteipistä. Nämä valmistuivat tosi nopeasti. Liekö jokin saniaislaji?

Parvekeviritelmä maalattuna ja saniaiset istutettuna paikoilleen. 

Nyt voi kumpparit jättää tänne keittiön ovelle .

Parveke. Kuvassa näkyvä ihana pyykkiteline, hengari ja pyyhe tulivat muuten joulukalenterivaihdosta

Tältä näyttää vähän kauempaa

Tämä projekti on vielä kesken. (Eikö ne kaikki ole?) Yksi pylväskin puuttuu ylhäältä, kun se kuivui liimauksessa vähän vinksalleen enkä jaksanut sahata uutta. Ehkä teen vielä ylemmän parvekkeen myöhemmin ja puhkaisen ullakolle oven... Pääsisi suoraan saunasta vilvoittelemaan. Ainakin pitäisi nyt lisätä jonkinlaiset koristeet pylväiden päihin. Ja pitäähän tuo hökötys kiinnittääkin jotenkin. Katotaan milloin inspis iskee.

Voi tätä vimmaa jolla asiat on viime aikoina tapahtuneet. Se on se flow, kun se vie mukanaan niin ei auta, hyvä, että syödä muistaa. Mutta nyt nukkumaan.

18 kommenttia:

 1. Jestas kuin vauhdikasta elämää! Käsittämättömän paljon olet saanut aikaan. Näyttää kivalle!

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää! Mulla on noita samoja cocktailtikkuja. Hmmmmm..!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos! En mä itekkään oikein käsitä tätä vauhtia. Olisko joku viirus iskeny? :)

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos!!! Mie oon miettiny omia kaidepuita ja nyt kolahti!!!! Ihana idis!!! Näyttää kyllä todella upeelta!!!!!!

  VastaaPoista
 5. Tattista vaan. Mä niin toivoin, ettei tulis yhtään ideaa päähän vähään aikaan, kun pitäis tehdä muutakin välillä. Mutta nyt alkoi muhia aivoissa ajatus parvekepuutarhasta... Mitä kaikkea parvekkeella voisi kasvattaa... yrttejä, ruukkumansikoita... Ja hirrrrveesti kukkia. Ja pitäis olla kunnon löhöilypaikka auringonottoon.. Kuohujuomaa. Grilli.. Pallogrilli.. Pikkuinen pyöreä pöytä ja jakkarat.. Ja alhaalla tarvittais ehdottomasti paikka, missä tuulettaa mattoja.. ulkoroskis.. Olen pulassa! Onneksi oon huomannut, että käsillä tekeminen oikeasti auttaa pohtimaan "tärkeämpiä" asioita, että ei se ole hukkaan heitettyä aikaa. Kummasti antaa virtaa opiskelujuttujen tekemiseen.

  VastaaPoista
 6. Siulla on oikea TurboBoosti päällä ;)
  Noi cocktailtikut ovat niiin loistavia, mä tein niistä taulunkehyksiä viimeksi. Ja onhan niistä tehty sohvanjalkoja jne.
  Mutta toi sun parveke on upea ja talo kans.

  VastaaPoista
 7. Taulunkehyksiä? Täytyypä painaa mieleen tämäkin. :)

  VastaaPoista
 8. Mun blogissa on sulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 9. Siulle on tunnustus blogissani

  VastaaPoista
 10. No nyt sinulla on neljäskin tunnustus... Kauppahuoneen elämää blogissani (http://kauppahuone.blogspot.fi/) ;)

  VastaaPoista
 11. Hei, muutkin on huomanneet, että sulla on kiva blogi, nimittäin tais just pätkähtää viides tunnustus! Voit kurkata blogistani!

  VastaaPoista
 12. Tunnustusta pukkaa :)) minulta ja!

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Mitä maalia käytit Tiimarin tikkuihin? Näyttävät niin luonnollisilta!
  Kirjahyllystäsi kurkistaa hymypoika, ansioituneet nuketkin voisivat saada sellaisen.

  VastaaPoista
 15. Maali on jotain karsean hajuista halpaa myrkkyä, joka onneksi jo loppui. Mutta hyvännäköistä pintaa sillä sai. Missä kuvassa näkyy hymypoika? Ai, olikos se siinä facebookin kuvassa.. Se on mun vanhemman pojan saama. *ylpeä äiti*

  VastaaPoista
 16. To nukkekoti on ihan melkeimpä samanlaisesta pohjasta kuin mun oma, tosin tuo on upeasti tuunailtu :)

  VastaaPoista