perjantai 4. tammikuuta 2013

Bilteman tikkuja ja balsaa

Flunssakaan ei pitele nukkekotiharrastajaa vällyjen välissä. Pakko oli alkaa kokeilla, mitä Bilteman tikuista ja balsasta saa aikaan. Niin paljon niistä olen kehuja kuullut. "Etelän" reissulla shoppailtiin Oulussa Biltemassa, josta ostin näitä kuuluja tikkuja, oman sahan, askarteluveitsiä, jiirilaatikon yms.. Ylivieskan Kärkkäiseltä löytyi balsaa monessa muodossa.

Aloitin tekemällä balsasta korotuksen puulieteen. Liesi on  vanha muovinen ja ollut liian matala verrattuna muihin keittiökalusteisiin. Sitten tein balsasta lieden taakse seinän, johon liimasin tiilikuvioista paperia. Levyyn naulasin pidikkeet kuparikattiloille. Lyhensin naulat sopiviksi. Ylös tuli balsasta hylly, jonka hienot takorautapidikkeet sain joulukalenterivaihdossa.

Tässä liesi on samassa rivissä muiden kalusteiden kanssa. Leikkuulauta on myös balsasta. Kuvassa näkyy myös tikuista tehtyä lattiaa. Ihastuin sen väriin niin, että tein lankkulattian muihinkin huoneisiin. En kiinnittänyt lautoja. Luonteeni tuntien tulen tekemään muutoksia, turha siis liimata kiinni.

Keittiöön tein balsasta uuden, isomman pöydän. Nyt mahtuu koko perhe saman pöydän ääreen.
Tässä kuvassa oven päällä hylly ja ikkunalla kukkalauta.
Tässä ylijäämätikuista tekaistut naulakko ja  hylly/kenkäteline. Hieman hutaisemalla tehty,  ei voinut kauaa  haaskata aikaa, kun oli niin monta ideaa muhimassa.

Olohuone muuttikin sitten alakertaan ja sai b-tikkulattian. Joulukoristeet ovat vielä paikoillaan, mutta kuusi sai lähteä.  Pari muovinojatuolia päällystin nukkekotikirppikseltä ostetulla kankaalla.
Selasin taas tänään Huutonettiä ja haaveilin Lundbyn peilipöydästä. Sitten tajusin, että voihan tuota kokeilla tehdä itsekin. Peili on vanha ja kulunut, sen vaihdan uuteen. Peilin tausta on balsasta, muut Bilteman tikuista ja kangas nukkekotikirpparilta.  Hajuvesipullo ja säilytyspurnukka syksyn kylppäriswapista.

Kun huonejärjestys meni uusiksi, rupesin miettimään että taloon tarvittaisiin nuoren naisen huone, kampauspöytineen. Tässä kuvassa myös Pimpinan saama sänky. Petivaatteet on kuvausten ajan lainassa pikkuisten kerrossängystä. Ihana säästöpossu on nukkekotikirpparilta. 
Tässä hieman huonosti valaistu kuva Giorgioksen ja Elenan uudesta huoneesta, joka tuli entiseen Carmenin huoneeseen.  Seinälle tein pikku hyllyn. Hyllyllä ja liinavaatekaapin päällä on kirjoja, jotka valmistuivat ylijäämäpätkistä. Kansia olin joskus syksyllä tulostanut valmiiksi. Taulut puuttuvat seiniltä joka huoneesta, kun muutostyöt ovat vielä niin kesken.

Vintin työhuonetta piti alkaa tuunata, mutta toisin kävi... 
Loppupäätelmänä: kyllä ne tikut ovat maineensa veroisia ja todella hintansa väärti.
Ja balsaa voi työstää jopa saksilla. 

4 kommenttia:

 1. Ohhoh! Olin jo heittämässä vastaavaa muoviliettä menemään, mutta taitaakin mennä tuunausosastolle. Kiitoksia vinkistä ;)

  VastaaPoista
 2. No sehän oli hyvä jos blogini pelasti vanhan lieden! :)

  VastaaPoista
 3. Onpa sinulla ollut vauhti päällä. Hienoa jälkeä ja paljon. Minäkin sain viimein noita tikkuja, mutta vasta lattiaa on tekeillä. Pätkitkö tikut sahalla?

  VastaaPoista
 4. Joo, sahalla pätkin. Mietin tuossa, että taitaa olla yli 30 vuotta siitä kun oon viimeksi sahaa käyttänyt! Jiirilaatikko on ollut apuna, sillä saa sahattua suoraan. Onneksi kukaan ei ottanut kuvaa sahailusta, varmasti tomera ilme naamalla, kun vaati niin keskittymistä. :D

  VastaaPoista