torstai 17. tammikuuta 2013

Alkovi, komero, luomisen tuskaa ja shoppailua

Nukkekotiharrastajien fb-ryhmästä sain idean: haluan ullakolle alkovin. Löysin sopivan pahvinpalankin aarrelaatikostani ja eikun tuumasta toimeen. Työskentelytyyliäni voisi kuvata tajunnanvirtatekniikaksi: ideat sinkoilevat ja minä niiden mukana. Niinpä päätinkin, että on saatava komero.Komeron osat syntyivä Bilteman sytyketikuista, jotka liimasin yhteen ja päällystin  tapetilla. 


Hyllypaperit syntyivät myös tapetista

Hyllyt paikoillaan. 

Reunat maalattu

Hyllyn reunaan laitoin Tiimarista ostettua pitsitarraa, joka kyllä käyttäytyy vähän kummasti, ei pysy suorassa.

Kuva-arvoitus, mitä kuvassa? No tietenkin siellä alla on suoristumassa ullakon seinä.
Minulle tuli ikävä Eric Pollard -tapettia, halusin sittenkin sen takaisin. Tässä sovitetaan uutta seinää.  Vasemmalle olisi tarkoitus tulla ovi alakertaan vieviin rappusiin. Pahvi on vahvistettu taakse liimatuilla sytyketikuilla.

Huomasin, että olen kehittynyt sahaajana. Älysin ihan itse sellaistakin, että kun tekee tikuista tiiviin nipun maalarinteipillä niin saa varmasti monta samanmittaista. :)

Sitten aloin tekemään sänkyä Carmenilla ja Albertolle. Ahtaaseen tilaan käy parhaiten mahdollisimman yksinkertainen malli.

En oikein tykkää maalaamisesta. Vikaa on varmasti sekä maalarissa, että maalissa  ja pensseleissä mutta yleensä jälki on suttuista. Kokeilin sitten tehdä kalusteet tapetilla ja boordilla päällystämällä. Lopputuloksena C & A saivat tämmöisen sängyn, yöpöydäntekeleen ja seinähyllyn.

Sitten iski ahdistus. Nuo sängyn värit on ihan väärät, alkovi tekee koko huoneesta kauhean ahtaan. Oventekeleet on rumat. 

Sisustin huoneen ilman alkovia ja ilman Eric Pollard -tapetteja. 

Sänky nurkassaan ja seinähylly paikoillaan. 

Nojatuoli on nyt liimattu kasaan. Jalat tein grillitikun pätkistä

Entä jos komero olisikin tässä nurkassa ja lattia ladottu umpeen...

Tässä kuvassa näkyy shoppailuaarteita nukkiskirppikseltä, komeron hyllyllä ihanat säilytyspurnukat ja  liedellä pari täytettyä lättyä. 

Sisustushässäkän keskellä Carmen ja Alberto ovat aamupalalla. Kahvin kanssa on ruisleipää ja patonkia, oivariinia ja leikkeleitä. Kirppiksen antia nämäkin.
Tässä pöllöverhot, jotka sopivat tismalleen  Pimpinan huoneeseen. Tässä on parvekkeen ovi, jonka takana ei ole parveketta vielä. Sekin pitäisi tehdä joskus... Pimpinalla on yksi viimeaikoina ostamistani minikirjoista. Taitaa olla Annan nuoruusvuodet.

Pöllötyynyt sai Inmaculada

Pikku-Manuelin hakkalelu

Vasemmanpuoleinen "palapeli" on juuri samanlainen kuin itselläni oli lapsena. Sen vieressä dominopeli

Mariskooli olohuoneessa. Tämä oli pakko saada.

Keittiössä on lisää ruisleipää ja sen päälle Keijua. 

Päätin sitten tyhjentää koko ullakkohuoneen ja laittaa sittenkin sen hemmetin seinän paikoilleen. Ja ne Eric Pollard -tapetit. Se on jännä homma, että 1:1 -elämässä tykkään sisustaa valkoisella ja mustalla ja karsastan kovin voimakkaita kuvioita. Nukkekotimaailmassa haluan väriä ja juuri niitä kukkakuvioita. Tuntuu, että koko ajan tarvitsen vain voimakkaampia värejä ja kuvioita. Kohta ollaan 70-luvun tyylissä, vaikka olen vannonut, että siitä sain tarpeeksi omassa lapsuudessa. Never say never!

Seinä paikoillaan. Oviaukkojen listat on tehty bambutabletista.  Niin kuin näkyy, projekti on vielä kesken, yläreunasta pursuaa vanhoja tapetteja ja ovet puuttuu.Kurkistus makuusoppeen

Säilytysarkut mahtuivat sittenkin nurkkaan

Carmen ja Alberto senkuin nauttivat aamupalaa eivätkä anna minun häiritä

Näkymä koko yläkerrasta

Kaipa tuosta vielä tulee semmoinen mistä tykkään. Tärkeintä on kuitenkin kokeilla ja tehdä, meni syteen tai saveen.

Jos joku jäi miettimään, että mikä ihmeen Eric Pollard -tapetti, niin tuota samaista tapettia bongasin Emmerdalessa Eric Pollardin olohuoneessa! Tapetti on tulostettu Jennifer's Free Printable -sivulta


7 kommenttia:

  1. IIIIIK ihania juttuja on tää kyllä pullollaan...pitääpä kattoo tarkempaan tuota tapettii,Emmerdalessa!

    VastaaPoista
  2. Niin hieno tuo alkovi ja koko väliseinä! Mun Huis Orlando on niin pieni, ettö just jotain tällaista se kaipaakin, että saadaan hommaan vähän lisää ulottuvuuksia. Eli kiitos ideasta, varastan ;)

    VastaaPoista
  3. Ihanan värikäs huusholli! :) Paljon tuijotettavaa, tykkään!

    VastaaPoista