sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Love is in the air...

On ollut ihanaa seurata miten rakkaudenliekki on leimahtanut nukkekodissa. Carmen ja Alberto ovat kuin paita ja peppu, aina yhdessä. Nyt sitten Villa Sulossa tehtiin päätös, että nuoripari muuttaa ullakolle, jonne tehdään heille oma huone. Vähän kyllä mietitytti, että miten jaksavat kiivetä portaita, mutta se on kuulemma hyvää hyötyliikuntaa.

Kylppäri ja isän työhuone saivat lähteä. Sytyketikuista syntyi lattia. En meinannut millään saada pätkittyä lautoja oikean mittaisiksi. Huh, mikä urakka! Lamppu vääristää värejä kummasti tuolta takaa. Oikeasti ovat saman värisiä kaikki.
 Poistin  portaat ja mietin, että ladonko  niiden aukon  umpeen. Tein vielä niille kuitenkin aukon, rakennan siihen ehkä jonkinlaisen ovisysteemin myöhemmin. Tai sellaiset alas laskeutuvat portaat olisivat hienot. 

Edellisenä päivänä väkertelin suklaarasiasta sohvan. Siitä kaikki oikeastaan lähti. Sohvassa on pahvin lisäksi balsalevyä ja   grillitkut jalkoina ja helmet koristeena. Patja syntyi pakkauspehmikkeistä ja peittona on kangastilkku.

Sitten mietittiin, että kun Carmen on niin kova keittämään kahvia, niin ullakolla pitää olla oma liesi. Sellainen löytyi läheisestä osto- ja myyntiliikkeestä.

Liesi on tehty pahvilaatikosta, luukku on balsasta, saranat ja uunin kahva on grillitikusta, levyt magneetteja ja nupit tehty mustasta kartongista rei'ittäjällä. Idea tuli Nukkekoti Väinölän tapaan -kirjasta. Tämä meinasi melkein mennä sarjaan "Ei menny niinku Strömsössä". Sain jostain idean, että päällystän pahvin maalarinteipillä. Kun maalasin lieden, niin teippi meni rumasti kupruille. En halunnut luovuttaa, ja päällystin lieden yltä päältä puuliimalla. Liima kuivuikin sitten hauskasti "emaliseksi" pinnaksi. No, kyseessä on vanha liesi, ei sen tarvi ihan tasainen ollakaan.

Sitten halusin ullakolle ikkunan. Kuvan olen tulostanut joskus netistä. Liimasin sen balsalevylle ja laitoin päälle kirkasta muovia ikkunalasiksi. Karmit ja ikkunalaudan sahasin balsalistasta. 

Tässä istutaan työpöydällä ihmettelemässä, että päästäänkö  me yöksi kotiin? Niin pahalta näyttää kaaos ja  timpurikin on ärissyt välillä sotkunsa keskellä, kun ei meinaa onnistua.

Carmen testaamassa liettä ekaa kertaa. Pikku hyllyllä on kahvipurkit ojennuksessa. Taustalla näkyy lääkekonjakkia ja lasi. Toinen lasi tippui lattialle enkä löytänyt vaikka taskulampun kanssa konttasin... Nukkekotiharrastuksen ihanuutta!
Carmen ehti käydä kaupassa ostamassa patonkia ja näköjään punaviiniäkin. 

Alberto kuuntelee säätiedotusta. Hyvältä näyttää, ainakin kun ikkunasta katsoo. Tapetit on vaihtuneet hempeämmän värisiksi ja ikkunassa on pitsikappa. Carmenin pelargoniat pääsivät ikkunalle.
Lapset ovat tulleet käymään vintillä kylässä. Maria Elena haluaa auttaa mummoa kahvinkeitossa.
Nyt pitää taas alkaa raivata sotkua. Huomenna vois keskittyä ripustamaan tauluja huoneiden seinille. Pliis, ei mitään isoja ideoita... Ehkä olen saanut touhottaa nyt tarpeeksi vähäksi aikaa. Ensi viikolla alkaa taas opiskelukin.

Muuten, huomenna tulee 2 kuukautta, kun perustin blogin ja yli 900 vierailijaa on ollut. Kiva juttu! :)

4 kommenttia:

 1. Oletkin ollut tosi ahkerana!
  Carmen on tainnut periä touhukkuutensa sinulta. :)
  Ihanaa, kun jonkun muunkin jutut ei aina mee ihan niinkun Tromsöössä. Se on jotenkin niin lohdullista. Ja katsos, mitä luovuudella saitkaan aikaan: upean emalipinnoitetun vanhan lieden. Loistavaa!

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Musta on just ihanaa vaan kokeilla, että miten käy. Yleensä en malta kauheasti seurata ohjeita, säveltelen oman mielen mukaan ja katon mitä siitä tulee. Virheitten kautta oppii eniten.

  VastaaPoista
 3. :) kyllä olet ollut taas reipas! Ja hirveästi uusia ideoita taas :)

  T: Mia

  VastaaPoista