tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulu on taas, rauha on maas...


Kyllä on hurahtanut joulukuu nopeasti. Aika on mennyt opiskelujen ja kotitöiden parissa ja innostuin "askartelemaan" 1:1 -koossakin. Nyt on Pekan huoneesta tapetit poistettu ja seinät maalattu ja tapetoitu. 

Tänä iltana viimein tuntui, että on aikaa keskittyä nukkekoteiluun. Niinpä availin joulukalenteripaketteja ja aloin siivota Villa Suloa. Ihmeen kova sotku tulee myös minihuusholliin, jos ei huolehdi viikkosiivouksesta. Onneksi koko Gomezin perhe oli auttamassa siivouksessa. 
Niin saimme talon siivouttua ja jouluruuatkin laitettua.
Koko perhe on asettunut jouluaterialle, vauvaa lukuuottamatta.  Keittiö tarvitsisi yhden ison ruokapöydän, mutta nyt mennään vielä kahdella pienemmällä. Pöydät saivat uudet pöytäliinat joulukalenterista tulleesta kankaasta. Tarjolla on kinkkua, rosollia, silliä ja muita herkkuja ja aikuisille viinäkin. Kuin ihmeen kaupalla kaikille riitti lautanen ja lasi ja jonkinlainen ruokailuvälinekin.

Seinällä on kaksi vanhaa, perinteisetä joulutaulua. Astiakaapin sivusta roikkuva kaunis sydänkoriste tuli joulukalenterista. Siinä lukee: Live - Laugh - Love. Siihen pyritään!
Carmenin takana näkyvät liedellä odottavat porkkana-, lanttu- ja perunalaatikkot (kirpparilta), sekä pekaanipähkinäpiirakka ja karjalanpiirakat (joulukalenterista)Kalenterista tuli ihania kuivia halkoja  ja mainio tulitikkulaatikko sekä sytykkeeksi vanhoja sanomalehtiä. Ilmoitustaululla näkyvät kortit ovat myös kalenterista. Seinällä oleva lääkekaappi on kirpparilta.

Tässä näkyvät tontut, punainen kynttilänjalka, lumiukko sekä pöytäliina  joulukalenterista kuin myös taustalla näkyvä maljakko, jossa on kukkia.

Joulukukkia pitää tietenkin olla

Villa Sulon joulukuusi. Kuusessa on koristeita myös joulukalenterista, mm. mainio piparkakku-ukko. Kukahan sen saa syödä? Myös paperilinnut ovat kalenterista. En kyllä saisi itse näprättyä noin pieniä ja tarkkoja. Nojatuolissa oleva tyyny on myös joulukalenterista.
 Olohuoneen pöydällä on tarjolla makeita herkkuja ja jälkiruokaa. Taustalla kirpparilta ostettu juustotarjotin. Myös  marmeladikaramellit ovat kirpparilta. Kaikki muut herkut, kynttilä ja pöytäliina joulukalenterista. Kunhan väki on saanut jouluaterian syötyä, voidaan siirtyä olohuoneeseen jatkamaan herkuttelua.


Vielä lähempi kuva tulitikkulaatikosta. Ei onnistuis minulta vastaavan tekeminen!

Joulukalenterista tullut söpö kranssi löysi paikkansa kirjakaapin ovesta.

Käydään vielä ullakolla. Joulukalenterista tuli 2 mahtavaa oluttölkkiä. Myös tarjottilmella oleva isoin pullo on kalenterista. Giorgios kiittää!
Sitten tuli vielä lisää lukemista, mikä on aina hyvä homma lukutoukkaperheelle. Jännittävän näköisiä opuksia, minkähän lukisi ensin? Ja Mustanaamio, heti täytyy katsoa kerhosivut!


Kiitos kaikille joulukalenteriylläreitä lähettäneille! Vielä on joitakin avaamatta tai laittamatta paikoilleen. Hyvää Joulun odotusta!

2 kommenttia:

  1. Tunnelma on kyllä niin kohdallaan Villa Sulossa! Giorgosin paranee olla varovaista tuon multa tulleen Finlandia Vodkan kanssa - en tiedä, ovatko espanjalaiset oikein tottuneet viiniä väkevämpiin..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Lupaan vahtia, jos iskä alkaa ravaamaan liian usein ullakolla! Onhan siinä sekin vaara, että kompuroi portaissa. :)

      Poista