torstai 14. maaliskuuta 2013

Kewät-swap - Spring Swap

Osallistuin elämäni toiseen vaihtoon eli kevät-swapiin. Ensin ajattelin tehdä jotain pääsiäiseen liittyvää, mutta päädyin tekemään muuta. Nimittäin pienen kasvihuonelaatikon, erilaisia siemenpusseja ja multasäkkejä. Emännälle tein kiitokseksi Tilda-kirjoja.

Vastalahjaksi sain ihania yllätyksiä. Hauskinta oli se, että jokainen oli keksinyt jotain ihan erilaista! Kiitos kaikille!

I participated second time of my life in the swap. The theme was spring. I made little greenhouses, flower seeds and soil sacks. To the hostess I made five Tilda books. 

Tein vahingossa viidet kun piti tehdä neljät. No, yhdet jäi sitten itselle.

By accident I made 5 sets. So I kept one by myself.Annalta tämä suloinen linnunpönttö ja lintukirjat, sekä alullaan oleva kasvi. Saatan tietää ketkä tähän muuttavat asumaan.. Aion kastella kasvia ahkerasti, että näen mikä siitä kasvaa!

Anna gave me this sweet bird house, bird books and a little plant. I might know who are gonna live in this house. And I'm going to water the plant often, so I will see what flower it is.

Heidi lähetti pulkan, polttopuita nuotiota varten sekä pilkkivehkeet. Tämä onkin eka kosketukseni pilkkimiseen!! Mieletön idea! :) Mutta kevät on pitkä ja on ihana nauttia auringonpaisteesta jäällä.

Heidi sent me a pulk, firewood and ice fishing products. I have never been ice fishing before. Wonderful idea! The spring is long and it's lovely to enjoy the sun on the ice.

Teija-emännältä sain uskomattoman suloisen kukka-amppelin ja ruukun. Tälle pitää keksiä hyvä paikka. Lisäksi iso kasa pikkuruisia tykötarpeita vaikka mihin.

The hostess Teija send me unbelievable sweet hanging flower pot and many many little things to use in hobby.

Maijalta sain ison satsin kevääseen liittyvää tavaraa: kimpun pajunkissoja ja narsisseja kauniisti sellofaaniin käärittynä. Vappuviuhka ja hyrrä, näistä lapset ilostuvat. Lisäksi kaksi suloista kukkaa ruukuissaan. Ruukut ovat tosi hienoja!

Maija gave me a bunch of willow catkins and daffodils, fan and spinning top for the First of May and two lovely flower pots.

Kahvila on alkanut laajentua ulkopuolelle. Tässä kiviterassia. Pohja on pahvia, sen päälle on liimattu munakennoa, maalattu akryyliväreillä (harmaa, musta, valkoinen, hopea) ja lopuksi  lakattu. Välit ovat liimaa ja kahvinpuruja.

Here you can see a slate patio. I tore pieces of a tray for eggs, glued them on a cardboard, painted with acrylic paints (gray, black, white, silver) and finally handled with lacquer. Then I put glue and coffee to the gaps.

Kemistä meille lensi 2 undulaattia, jotka ovat Anjan käsialaa. Meidän Pekka antoi näille nimet Ulla ja Erno. Ulla on keltainen ja Erno sininen. Ovat niin kesyjä, että saavat olla vapaana, mutta Annan tekemä pönttö kelpaa varmasti majapaikaksi.

We have now two budgerigars. They are made by Anja and they flew here from Kemi. The yellow is Ulla and the blue one is Erno. I'm sure they will love the new bird house made by Anna.

Tein bambutabletista ja balsasta ja muutamasta puunkappaleesta pari penkkiä ja pöydän  pihalle.

I made a table and two benches of bamboo table mat.

Voihan sitä mämmiäkin syödä pihalla! Kuvassa on Soilen tekemä ihana kahvipannu ja  Kaisan Taika-kahvikupit ja Helenan tekemät mämmi-ropponen, maito, kerma ja sokeri. Pajunkissat ja pääsiäismunat on omaa käsialaa. Pajunkissat on ruskeaa rautalankaa johon liimasin pikkuruisia, valkoisesta fimosta tehtyjä palleroita. Helppoa!

Sure you can eat mämmi, Finnish Easter pudding on a patio! There products are made by dollhouse enthusiastics. Easter eggs and willow catkins are made by myself.

Tein kokeilumielessä pari kukkapenkkilaatikkoa

I made couple of flower boxes.

Mitähän penkkiin on haudattuna, Utelias-Uuno selvittää..

What is hidden in the flower box?
Sain ystävältäni ihanan kukkakimpun tässä taannoin. Kimpussa oli tällaista sinistä kukkaa. Nimeä en tiedä. Tein pari kukka-asetelmaa jugurttipurkin korkkiin. Täytin korkin itsekovettuvalla massalla, liimasin päälle ja myös ulkoreunalle kahvinporoja. Lehdet tein rautalangasta ja tekokukan lehdistä: katkoin rautalangan sopiviksi pätkiksi, kastoin liimassa ja liimasin lehtiin jotka olin leikannut isosta lehdestä.

A friend of mine gave me flowers some time ago. I saved those blue flowers and made flower arrangement.
Keväinen terassi odottaa mämminsyöjiä :D

Come to eat mämmi with us! :D

4 kommenttia:

 1. Hengästyttävä postaus :)
  Aivan ihana swappi teillä ja nuo tekemäsi puutarhakalusteet ja kukkalaatikot. Huokaus.

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavia kuvia ja juttuja!!!
  Kiva swappi joka suuntaan. Kasvihuonelaatikkosi on tosi hieno.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana svappi - ja niin kevättä täynnä olevat kuvat. Ja Anjan lintuset, ovat niin söpöt!

  VastaaPoista